ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ

Standard Post with Image

Karlshochschule gemeinnützige GmbH

Το Διεθνές Πανεπιστήμιο Karlshochschule (KARLS) είναι ένα εγκεκριμένο από το κράτος μη κερδοσκοπικό ιδιωτικό πανεπιστήμιο με έδρα την Καρλσρούη της Γερμανίας, με περίπου 500 φοιτητές. Μεθοδολογικά, το KARLS ειδικεύεται στη διδασκαλία και την έρευνα σχετικά με τις κοινωνικές πρακτικές και την κοινωνική καινοτομία που απαιτούνται για την επίτευξη του κοινωνικο-οικολογικού μετασχηματισμού. Το KARLS συνεργάζεται με περισσότερα από 100 συνεργαζόμενα πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο σε διάφορα προγράμματα κινητικότητας και ανταλλαγής φοιτητών.

Το KARLS συνεργάζεται με ΜΜΕ προσανατολισμένες στην καινοτομία στην περιοχή και πέραν αυτής, βοηθώντας στην επανεξέταση της διαχείρισης και της κοινωνικής καινοτομίας με διάφορους κοινωνικούς φορείς. Οι φοιτητές εντάσσονται σε διάφορα εταιρικά και κοινοτικά έργα στα οποία μαθαίνουν πώς να συνδυάζουν θεωρίες και πρακτική.

Το Karlshochschule είναι σήμερα το καλύτερα συνδεδεμένο ίδρυμα μεταξύ όλων των πανεπιστημίων εφαρμοσμένων επιστημών στη Γερμανία όσον αφορά τις κινητικότητες σπουδών/πρακτικής άσκησης στο εξωτερικό που χρηματοδοτούνται από το ERASMUS+, συνδεόμενο με ένα ευρύ φάσμα διεθνών εταίρων. Πρόσφατα χρηματοδοτούμενα προγράμματα περιλαμβάνουν το SENSE - Κέντρο για την εμπλοκή των πολιτών και την υπεύθυνη εκπαίδευση στη διοίκηση και τα Future Democracies real world laboratories" των BMBF & Baden Württemberg, τα οποία φέρνουν σε επαφή επιστήμονες, καλλιτέχνες, πολίτες και την κοινωνία των πολιτών για να συζητήσουν τις μελλοντικές προκλήσεις της δημοκρατικής συνύπαρξης"

Standard Post with Image

STIMMULI FOR SOCIAL CHANGE

Η Stimmuli είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που οραματίζεται να εμπνεύσει τη μελλοντική εκπαίδευση και να πυροδοτήσει θετικές αλλαγές στην κοινωνία. Για να επιτύχει την αποστολή του, ο οργανισμός σχεδιάζει και υλοποιεί εκπαιδευτικά έργα και έργα ενδυνάμωσης που καλλιεργούν στάσεις αλλαγής, εμπνέουν επιχειρηματική σκέψη και ωθούν σε αλλαγές συμπεριφοράς για έναν πιο βιώσιμο τρόπο ζωής. Αναλυτικότερα, το έργο της Stimmuli εμπίπτει στις ακόλουθες κατηγορίες: Σχεδιασμός και αξιολόγηση της μάθησης.

Η Stimmuli σχεδιάζει εκπαιδευτικά προγράμματα και προγράμματα σπουδών χωρίς αποκλεισμούς για τον εξοπλισμό των μαθητών όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων (από την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια έως την τριτοβάθμια εκπαίδευση και την εκπαίδευση ενηλίκων) με ικανότητες του 21ου αιώνα (κοινωνικές, πολιτικές και επιχειρηματικές), προωθώντας τη γνώση, την κατανόηση και την ιδιοκτησία αξιών και στάσεων. Η Stimmuli φέρνει επίσης τεχνογνωσία στην αξιολόγηση σύνθετων εκπαιδευτικών παρεμβάσεων με έμφαση στην εξέλιξη των ικανοτήτων, υιοθετώντας μεθοδολογίες αξιολόγησης εμπνευσμένες από τις ρεαλιστικές θεωρίες και εργαλεία.

Κατάρτιση και ανάπτυξη ικανοτήτων. Η Stimmuli αναπτύσσει ειδικά διαμορφωμένο υλικό και προγράμματα και παρέχει δραστηριότητες κατάρτισης και ανάπτυξης ικανοτήτων σε άτομα και οργανισμούς με στόχο να τους παρέχει τις απαιτούμενες γνώσεις, δεξιότητες και στάσεις για την ενίσχυση μιας κουλτούρας συνεχούς κοινωνικής καινοτομίας. Εργαζόμαστε σε διάφορους τομείς και κλάδους που κυμαίνονται από την πρωτοβάθμια έως την τριτοβάθμια εκπαίδευση και την εκπαίδευση ενηλίκων. Αναλυτικότερα, αναπτύσσουμε και προσφέρουμε: Εργαστήρια επαγγελματικής ανάπτυξης εκπαιδευτικών, εκπαιδευτικά εργαστήρια και εκδηλώσεις, συνεδρίες "Εκπαίδευσης του εκπαιδευτή", καθώς και προγράμματα ενδυνάμωσης και ανάπτυξης νέων. Κοινωνική έρευνα. Η Stimmuli διεξάγει έρευνα σε διάφορα θέματα που σχετίζονται με την κοινωνική καινοτομία, την εκπαίδευση, την (κοινωνική) επιχειρηματικότητα και τη βιώσιμη ανάπτυξη, χρησιμοποιώντας ένα μείγμα εργαλείων και προσεγγίσεων που συνήθως λαμβάνουν τις ακόλουθες μορφές: Ανάλυση της κατάστασης της τεχνολογίας, ανάλυση εκπαιδευτικών αναγκών, έρευνα βέλτιστων πρακτικών, αξιολόγηση και εκτίμηση επιπτώσεων, σχεδιασμός έρευνας και πολιτικής, Διαχείριση έργων.

Η ομάδα μας διαθέτει περισσότερα από 10 χρόνια εμπειρίας στον συντονισμό, τη διαχείριση, την οικονομική παρακολούθηση και την υποβολή εκθέσεων για έργα που χρηματοδοτούνται από την επιχειρηματική εκπαίδευση. Αξιοποιώντας αυτή την εμπειρία, η Stimmuli έχει την ικανότητα να σχεδιάζει, να αναπτύσσει και να συντονίζει επιτυχημένα και επιδραστικά έργα έρευνας και καινοτομίας. Το Stimmuli απασχολεί σήμερα 11 άτομα πλήρους απασχόλησης, με σταθερή συνεργασία με ένα δίκτυο εξωτερικών εμπειρογνωμόνων που υποστηρίζουν τις δραστηριότητες της Stimmuli ανάλογα με τις ανάγκες. Όλα τα μέλη της ομάδας μας υιοθετούν συνήθειες φιλικές προς το περιβάλλον και ενημερώνονται για περιβαλλοντικά θέματα. Ο οργανισμός μας επιδιώκει να αποτελέσει ενεργό μέρος του βιώσιμου μετασχηματισμού σύμφωνα με την ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία και το ευρωπαϊκό Σύμφωνο για το Κλίμα. Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα μας προσπαθεί να σπάσει τον εθισμό στην ευκολία χρήσης του πλαστικού και να χρησιμοποιεί επαναχρησιμοποιήσιμα αντικείμενα και ανακυκλωμένες συσκευασίες, ενώ παράλληλα ενθαρρύνει εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης στη δουλειά, όπως το περπάτημα ή την υποστήριξη της εργασίας από το σπίτι.

Standard Post with Image

UNIVERSITY OF MACEDONIA

Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας ιδρύθηκε με τη σημερινή του μορφή το 1990 και βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, στη Βόρεια Ελλάδα. Είναι κρατικό πανεπιστήμιο υπό την ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας. Είναι ένα δυναμικό ίδρυμα με τέσσερις σχολές που αποτελούνται από οκτώ προπτυχιακά ακαδημαϊκά τμήματα που καλύπτουν τριάντα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών (Master Degrees) σε κλάδους με υψηλή ζήτηση στην αγορά εργασίας. Περίπου 16.000 προπτυχιακοί και 2.000 μεταπτυχιακοί φοιτητές παρακολουθούν μαθήματα στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Οι βασικοί τομείς ενδιαφέροντος τους σχετίζονται με τους τομείς της οικονομίας, της διοίκησης, της εφαρμοσμένης πληροφορικής και των κοινωνικών και πολιτικών επιστημών. Τα όργανα λήψης αποφάσεων είναι η σύγκλητος, ο πρύτανης και το συμβούλιο. Το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας απασχολεί 241 άτομα ως διδακτικό και ερευνητικό προσωπικό διαφόρων ακαδημαϊκών επιπέδων και 187 τεχνικούς και διοικητικούς υπαλλήλους. Επίσης, η Επιτροπή Ερευνών απασχολεί έναν αριθμό ερευνητών και επιστημονικού προσωπικού κατά την υλοποίηση ερευνητικών έργων.

Το όραμα του Πανεπιστημίου είναι να γίνει ένα ίδρυμα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης διεθνώς διακεκριμένο για τους τομείς εξειδίκευσής του,

• επιδιώκοντας την αριστεία στην έρευνα και τη διδασκαλία, βελτιώνοντας συνεχώς τις παρεχόμενες υπηρεσίες,

• υιοθετώντας μια πολιτική ανοικτότητας μέσω ενός διεθνούς δικτύου συνεργασίας με ερευνητικά και εκπαιδευτικά οργανισμούς.

Για την επίτευξη αυτού του μακροπρόθεσμου οράματος και την υποστήριξη της τρέχουσας αποστολής του, κατά την περίοδο 2018-2022 το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας εφαρμόζει διαδικασίες στρατηγικού σχεδιασμού για το Πανεπιστήμιο, τις Σχολές και τα Τμήματα, οι οποίες θα στοχεύουν στην επίτευξη και διατήρηση μιας δυναμικής ισορροπίας μεταξύ

• Υποστήριξη της αριστείας στη διδασκαλία και διασφάλιση της ποιότητας της εκπαίδευσης για το σύνολο του πληθυσμού των φοιτητών,

• Έμφαση στην ερευνητική αριστεία και αξιοποίηση των οικονομικών και κοινωνικών αποτελεσμάτων της στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής περιφερειακής πολιτικής έξυπνης εξειδίκευσης,

• Εδραίωση της γνώσης σε τρέχοντα επιστημονικά πεδία και διερεύνηση νέων πεδίων με τη βοήθεια μιας διεπιστημονικής προσέγγιση;

• Διαρκής προσωπική ανάπτυξη του ακαδημαϊκού και διοικητικού προσωπικού και αξιοποίηση της ανάπτυξης αυτής για την προς όφελος του Πανεπιστημίου,

• Εμπλουτισμός της μαθησιακής εμπειρίας των φοιτητών και συμμετοχή τους σε κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα της Θεσσαλονίκης,

• Μετατροπή του Πανεπιστημίου σε περιφερειακό πόλο καινοτομίας μέσω συνεργασιών με επιχειρήσεις, φορείς και οργανισμούς της πραγματικής οικονομίας, τον ευρύτερο δημόσιο τομέα και την κοινωνία των πολιτών, επιδεικνύοντας σεβασμό στην πολυπολιτισμικότητα και τη διαφορετικότητα.

Standard Post with Image

RESEARCH AND EDUCATION OF SOCIAL EMPOWERMENT AND TRANSFORMATION-RESET LTD

"Με πάνω από 20 χρόνια συνδυασμένης εμπειρίας στην έρευνα και την εκπαίδευση, το RESET επενδύει στη δημιουργία, εξέλιξη και επανάσταση εννοιών, συστημάτων και πρακτικών με κοινωνικό προσανατολισμό, οι οποίες θέτουν ως προτεραιότητα την ανθρωπότητα και ανταποκρίνονται στις πιο απαιτητικές κοινωνικές προκλήσεις της εποχής μας.

Ο οργανισμός μας επικεντρώνεται στην επιτάχυνση της γνώσης, ώστε να ενισχύσει τη θετική τοπική, εθνική, περιφερειακή και παγκόσμια αλλαγή Σκοπός του RESET είναι η προώθηση ενός δίκαιου και μη βίαιου κόσμου μέσω της εκπαίδευσης, του επανορθωτικού διαλόγου, της ανάπτυξης δεξιοτήτων μεταξύ επαγγελματιών και ευάλωτων ομάδων και της εποικοδομητικής δράσης. Το RESET εργάζεται σε στενή συνεργασία με κυβερνητικές υπηρεσίες, τοπικούς δήμους, ΜΚΟ, εμπορικές οντότητες και εκπαιδευτικά ιδρύματα προκειμένου να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις της αγοράς, τις κοινωνικές, οικονομικές και πολιτιστικές προκλήσεις. Πεποίθηση του RESET, είναι ότι οι τρεις πυλώνες του έργου μας, η Έρευνα, η Εκπαίδευση και ο Μετασχηματιστικός Διάλογος μπορούν να οδηγήσουν σε δημιουργικές λύσεις που επηρεάζουν σημαντικές αλλαγές στον κοινωνικό ιστό κάθε κοινωνίας. Η ομάδα της RESET αποτελείται από έμπειρους, πλήρως εξοπλισμένους ερευνητές, διαμεσολαβητές διαλόγου, εκπαιδευτές, εκπαιδευτικούς, διαχειριστές έργων, προγραμματιστές ιστοσελίδων & γραφίστες. Οι τομείς εξειδίκευσης είναι στους τομείς των πρωτοβουλιών υπό την καθοδήγηση της κοινότητας και των νέων, της εκπαίδευσης/εκπαίδευσης, της κοινωνικής ένταξης, του μετασχηματιστικού διαλόγου και της δημιουργικής ενδυνάμωσης."

Standard Post with Image

BüYüK ORTADOĞU SAĞLIK VE EĞİTİM VAKFI

Το Buyuk Ortadogu Saglik Ve Egitim Vakfi (BOSEV) ιδρύθηκε ως δομή-ομπρέλα το 2009 από μια ομάδα επαγγελματιών που εργάζονται στον ιατρικό και εκπαιδευτικό τομέα, επιπλέον από άλλους τομείς όπως η τριτοβάθμια εκπαίδευση, η επαγγελματική εκπαίδευση, η εκπαίδευση ενηλίκων, η σχολική εκπαίδευση, ο αθλητισμός, ο επιχειρηματικός κόσμος και οι ΤΠΕ. Στόχος της BOSEV είναι να υποστηρίξει τις ερευνητικές εξελίξεις σε όλους τους τομείς με το πλούσιο προσωπικό της και το ιστορικό υψηλού προφίλ της. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, η BOSEV φιλοξενεί εκδόσεις με περιοδικά επιστημονικά και κλαδικά περιοδικά, διαθέτει 50 επαγγελματίες του διοικητικού συμβουλίου και 100 μέλη που παρέχουν συνεχή, ποικίλη εθελοντική υποστήριξη και μεταφέρει την εμπειρία και την ικανότητα πάνω από 1000 υπαλλήλων. Η BOSEV είναι πρωτοπόρος σε καινοτόμες πρωτοβουλίες και ψηφιακές τεχνολογίες. Η BOSEV είναι ένας από τους πρώτους οργανισμούς που άρχισε να παρέχει κινητές υπηρεσίες κατ' οίκον φροντίδας, πρόσθετες υπηρεσίες ιατρικής υποστήριξης σε αγροτικές περιοχές, καθώς και ψηφιακές υπηρεσίες εκπαίδευσης. Η BOSEV εκπροσωπεί επίσης ένα δίκτυο που περιλαμβάνει σχολεία, περιφερειακές αρχές, ΟΚΠ, εταιρείες κ.λπ. που καθιστά δυνατή την προσέγγιση των ομάδων-στόχων που ορίζονται στο έντυπο αίτησης. Η BOSEV έχει επίσης δραστηριότητες σε τοπικό επίπεδο για να συμβάλει στις κοινοτικές εξελίξεις με τα μέλη του δικτύου, τις τοπικές αρχές και τους ενδιαφερόμενους φορείς.

Η BOSEV έχει στενές αλληλεπιδράσεις με πανεπιστήμια, ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς στην Τουρκία. Η BOSEV παρέχει διάφορες υπηρεσίες σε πανεπιστήμια, δημόσιες και ιδιωτικές εταιρείες, όπως: κατάρτιση, καθοδήγηση καθώς και υπηρεσίες ψηφιακής υποστήριξης. Η BOSEV παρέχει επίσης υποτροφίες σε νέους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές. Εκτός από τις υποτροφίες για τους φοιτητές πανεπιστημίου, η BOSEV παρέχει την ακόλουθη εκπαίδευση για να γίνουν επιτυχημένα άτομα στην επιχειρηματική τους ζωή. Ηγετικές ικανότητες και εξουσιοδότηση Διαφορετικοί διευθυντές, διαφορετικά αποτελέσματα Προσόντα Διαχείριση κινδύνων Οραματική άποψη Προληπτική προσέγγιση / αντιδραστική συμπεριφορά Μεταμοντέρνες θεωρίες Αποτελεσματική επικοινωνία και διαχείριση της επικοινωνίας Αυθεντική ηγεσία σε έναν διαφανή κόσμο

IQ, EQ, CQ στους μάνατζερ Σχεδιασμός στόχων Διαχείριση ομάδων Στάδια οικοδόμησης ομάδων Διαχείριση των γενεών Χ, Υ και Ζ από κοινού Διαχείριση σχέσεων και αλληλεπίδραση Συναισθηματική νοημοσύνη Η τέχνη της ενσυναίσθησης Επίδραση/τεχνικές παρακίνησης Τεχνικές επίλυσης προβλημάτων Τεχνικές λήψης αποφάσεων Αιτίες αποτυχίας του διαχειριστή

Με αυτή την εκπαίδευση, ευχόμαστε σε κάθε ένα από τα άτομα να έχει ένα χώρο εργασίας που να συμβάλλει στη χώρα και την ευρωπαϊκή οικονομία ως υποστηρικτική απασχόληση καθώς θα είναι ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας στο μέλλον. Η πρόσθετη κατάρτιση που ακολουθεί είναι η ακόλουθη σε αυτή την προοπτική,

1: Δοκιμή επιχειρηματικών χαρακτηριστικών, ασκήσεις ανάπτυξης επιχειρηματικών ιδεών και δημιουργικότητας, έννοια της υπεύθυνης επιχειρηματικότητας και ανταλλαγή εμπειριών.

2: Επιχειρηματική έννοια, επιχειρηματικές λειτουργίες, τύποι, μορφές ίδρυσης, οικονομικές και νομικές ευθύνες.

3: Έννοια επιχειρηματικού σχεδίου και τα στοιχεία του (έρευνα αγοράς, σχέδιο μάρκετινγκ, σχέδιο παραγωγής, σχέδιο διαχείρισης, οικονομικό σχέδιο),

4: Εργαστήρια για το επιχειρηματικό μοντέλο και το επιχειρηματικό σχέδιο.

Προαιρετική κατάρτιση για σκοπούς υποστήριξης:Ηλεκτρονικό εμπόριοΟικονομικός αλφαβητισμός.

Standard Post with Image

UNIVERSITY OF CYPRUS

C4E- Κέντρο Επιχειρηματικότητας, Πανεπιστήμιο Κύπρου Το Κέντρο Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Κύπρου ιδρύθηκε το 2014, έχοντας μια τριπλή αποστολή:

α) να προωθήσει μια κουλτούρα καινοτόμου επιχειρηματικότητας στο Πανεπιστήμιο και να αναπτύξει σχετική εσωτερική τεχνογνωσία,

β) να παρέχει σε ολόκληρη την πανεπιστημιακή κοινότητα υπηρεσίες υψηλής ποιότητας και τις διασυνδέσεις που απαιτούνται για την προώθηση των επιστημονικών καινοτομιών και των νέων ιδεών που παράγονται εντός του Πανεπιστημίου στις παγκόσμιες αγορές, και

γ) να συμβάλει στη δημιουργία ενός βιώσιμου οικοσυστήματος καινοτομίας στην Κύπρο.

Το C4E φιλοδοξεί να παρέχει την κατάρτιση, την εμπειρογνωμοσύνη, την καθοδήγηση, την υποστήριξη και τις διασυνδέσεις που χρειάζονται οι φοιτητές και οι νέοι επιστήμονες του Πανεπιστημίου Κύπρου για να γίνουν αποτελεσματικοί επιχειρηματίες. Με βάση αυτά, το C4E ασχολείται με τις ακόλουθες δραστηριότητες: Εκπαίδευση και κατάρτιση: Το C4E προσφέρει μια σειρά από εκπαιδευτικές και επιμορφωτικές δραστηριότητες που είναι ανοικτές σε κάθε μέλος της Κοινότητας του Πανεπιστημίου, συμπεριλαμβανομένων των φοιτητών και των ερευνητών, και είναι επίσης ανοικτές στο κοινό. Οι θεματικοί τομείς που καλύπτονται μέσω αυτών των δραστηριοτήτων περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, επιχειρηματικότητα, δημιουργικότητα, σχεδιαστική σκέψη, δίκαιο πνευματικής ιδιοκτησίας και εμπορευματοποίηση, επιχειρηματικό σχεδιασμό και προετοιμασία pitching και δεξιότητες διαπραγμάτευσης. Το C4E προσφέρει επίσης στους φοιτητές του UCY τέσσερα δωρεάν μαθήματα επιλογής σε θέματα που σχετίζονται με την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία και λειτουργεί από τον Σεπτέμβριο του 2018 το "Πρόγραμμα στην Επιχειρηματικότητα", το οποίο απονέμει στους φοιτητές Πιστοποιητικό στην Επιχειρηματικότητα. Το C4E διεξάγει έναν ετήσιο διαγωνισμό "Student Innovators" μεταξύ των φοιτητών του UCY για να διαγωνιστούν στην παρουσίαση των ιδεών τους σε πρώιμο στάδιο. Το Κέντρο διοργανώνει επίσης τον Κυπριακό Διαγωνισμό Επιχειρηματικότητας (CYEC), ο οποίος είναι ανοικτός σε όλες τις ομάδες/νεοσύστατες επιχειρήσεις στην Κύπρο που επιθυμούν να συμμετάσχουν σε ένα πρόγραμμα επιτάχυνσης και Mentoring Program, προκειμένου να αποκτήσουν ανεκτίμητες γνώσεις, δεξιότητες και να δικτυωθούν με ανθρώπους από τον ακαδημαϊκό χώρο και τη βιομηχανία. Οι νικήτριες ομάδες του διαγωνισμού λαμβάνουν διάφορα βραβεία, συμπεριλαμβανομένων βραβείων, επιλογών φιλοξενίας και ευκαιριών παρουσίασης ενώπιον επενδυτών. Υποστήριξη και καθοδήγηση: Το Κέντρο διοργανώνει ένα Φόρουμ Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας ετησίως ή ανά διετία με συγκεκριμένο θέμα και με διάφορες δραστηριότητες, όπως διαλέξεις, πάνελ συζητήσεων και παρουσιάσεις από ερευνητικές ομάδες. Το C4E εφαρμόζει επίσης ένα πρόγραμμα μεντόρων για ακαδημαϊκούς και φοιτητές που ζητούν συμβουλές για το πώς να αναπτύξουν περαιτέρω τις ιδέες τους, να δημιουργήσουν τις νεοσύστατες επιχειρήσεις τους ή/και να μεταφέρουν τα ερευνητικά αποτελέσματα σε τοπικές ή διεθνείς αγορές. Υπάρχουν 38 μέντορες, συμπεριλαμβανομένων αποφοίτων, επαγγελματιών, εμπειρογνωμόνων επιχειρήσεων, επιχειρηματιών και ακαδημαϊκών.

Έρευνα και ανάλυση: Το C4E συμμετέχει επίσης σε δραστηριότητες έρευνας και ανάλυσης που σχετίζονται με την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα. Μία από τις μεγαλύτερες προσπάθειες του Κέντρου είναι ο συντονισμός των δραστηριοτήτων που σχετίζονται με τη συμμετοχή της Κύπρου στη μελέτη Global Entrepreneurship Monitor (GEM) από το 2016. Makerspace: Το C4E έχει δημιουργήσει ένα makerspace στο οποίο μπορεί να έχει πρόσβαση οποιοσδήποτε από την πανεπιστημιακή κοινότητα. Ομάδες φοιτητών και ερευνητών μπορούν να χρησιμοποιήσουν το makerspace και τον διαθέσιμο εξοπλισμό για να εργαστούν πάνω στα έργα τους και να δημιουργήσουν τα δικά τους πρωτότυπα. Το C4E έχει τρεις υπαλλήλους πλήρους απασχόλησης (έναν υπεύθυνο λειτουργίας, έναν συντονιστή κατάρτισης και προβολής και μια γραμματέα), 2 ειδικούς επιστήμονες που εργάζονται σε ειδικά έργα και τον διευθυντή του Κέντρου. Επίσης, ένα 10% του χρόνου του επικεφαλής της Μονάδας Διαχείρισης Καινοτομίας UCY, αφιερώνεται στις δραστηριότητες του C4E. Το C4E απασχολεί δύο μη μεταπτυχιακούς φοιτητές για την υποστήριξη κυρίως των εκπαιδευτικών εκδηλώσεων του C4E και του makerspace. Το C4E έχει αυτή τη στιγμή 74 προπτυχιακούς/μεταπτυχιακούς φοιτητές που παρακολουθούν τα δύο δωρεάν μαθήματα επιλογής (σεμινάρια, εργαστήρια και μια ομαδική εργασία στην επιχειρηματικότητα) και σχεδιάζει να προσφέρει δύο δωρεάν μαθήματα επιλογής κατά το θερινό εξάμηνο του 2022.