PROJE ORTAKLARI

Standard Post with Image

Karlshochschule gemeinnützige GmbH

"Karlshochschule International University (KARLS), Almanya'nın Karlsruhe kentinde bulunan, devlet onaylı, kar amacı gütmeyen özel bir vakıf üniversitesidir ve şu anda yaklaşık 600 öğrencisi, 10 profesörü, hizmet ve yönetim alanında 30 çalışanı ve 40 dış öğretim görevlisi bulunmaktadır. Metodolojik olarak KARLS, sosyo-ekolojik dönüşümü sağlamak için gereken sosyal uygulamalar ve sosyal inovasyon üzerine öğretim ve araştırma konusunda uzmanlaşmıştır. KARLS, çeşitli öğrenci hareketliliği ve değişim programlarında dünya çapında 100'den fazla ortak üniversite ile işbirliği yapmaktadır. KARLS, bölgedeki ve ötesindeki inovasyon odaklı KOBİ'lerle işbirliği yaparak, çeşitli toplumsal aktörlerle yönetim ve sosyal inovasyonu yeniden düşünmeye yardımcı olmaktadır. Öğrenciler, teori ve pratiği nasıl birleştireceklerini öğrendikleri çeşitli şirket ve topluluk projelerinde yer almaktadır. Karlshochschule şu anda ERASMUS+ tarafından finanse edilen yurt dışı eğitim/staj hareketlilikleri açısından Almanya'daki tüm uygulamalı bilimler üniversiteleri arasında en iyi bağlantıya sahip kurumdur ve çok çeşitli uluslararası ortaklarla bağlantı kurmaktadır. Yakın zamanda finanse edilen programlar arasında SENSE - Sivil Katılım ve Sorumlu Yönetim Eğitimi Merkezi ve BMBF & Baden Württemberg'in bilim insanlarını, sanatçıları, vatandaşları ve sivil toplumu bir araya getirerek demokratik bir arada yaşamın gelecekteki zorluklarını tartışan ""Geleceğin Demokrasileri gerçek dünya laboratuvarları"" yer almaktadır."

Standard Post with Image

STIMMULI FOR SOCIAL CHANGE

Stimmuli, geleceğin eğitimine ilham vermeyi ve toplumda olumlu değişimi ateşlemeyi amaçlayan, kâr amacı gütmeyen bir kuruluştur. Misyonuna ulaşmak için kuruluş, değişim yaratan tutumlar geliştiren, girişimci düşünceyi enjekte eden ve daha sürdürülebilir yaşam tarzları için davranışsal değişimleri teşvik eden eğitim ve güçlendirme projeleri tasarlar ve uygular. Daha ayrıntılı olarak, Stimmuli'nin çalışmaları şu kategorilere ayrılır: Öğrenme tasarımı ve değerlendirme. Stimmuli, tüm eğitim seviyelerindeki (ilk ve orta öğretimden yüksek ve yetişkin eğitimine kadar) öğrencileri 21. yüzyıl yetkinlikleri (sosyal, sivil ve girişimci) ile donatmak, bilgi, anlayış ve değer ve tutumların sahiplenilmesini teşvik etmek için kapsayıcı eğitim programları ve müfredat tasarlar. Stimmuli ayrıca, realist teori ve araçlardan esinlenen değerlendirme metodolojilerini benimseyerek yetkinlik ilerlemesine vurgu yapan karmaşık eğitim müdahalelerinin değerlendirilmesinde uzmanlık sunmaktadır.

Eğitim ve kapasite geliştirme. Stimmuli, sürekli bir sosyal inovasyon kültürünü güçlendirmek için gerekli bilgi, beceri ve tutumları sağlamak amacıyla bireylere ve kuruluşlara özel olarak hazırlanmış materyaller ve programlar geliştirir ve eğitim ve kapasite geliştirme faaliyetleri sunar. İlköğretimden yükseköğretime ve yetişkin eğitimine kadar çeşitli alanlarda ve disiplinlerde çalışıyoruz. Ayrıntılı olarak geliştirip sunduklarımız: Öğretmenlerin mesleki gelişim atölyeleri, eğitim atölyeleri ve etkinlikleri, "Eğiticinin eğitimi" oturumlarının yanı sıra güçlendirme ve gençlik geliştirme programları. Sosyal Araştırma, Stimmuli, sosyal inovasyon, eğitim, (sosyal) girişimcilik ve sürdürülebilir kalkınma ile ilgili çeşitli konularda, genellikle şu biçimleri alan bir dizi araç ve yaklaşım kullanarak araştırmalar yürütmektedir: Son durum analizi, Eğitim ihtiyaç analizi, En iyi uygulama araştırması, Değerlendirme ve Etki değerlendirmesi, Araştırma ve politika tasarımı, Proje Yönetimi.

Ekibimiz, AB tarafından finanse edilen projelerin koordinasyonu, yönetimi, mali izleme ve raporlama konularında 10 yılı aşkın deneyime sahiptir. Stimmuli, bu deneyimden yararlanarak başarılı ve etkili araştırma ve yenilik projeleri tasarlama, geliştirme ve koordine etme kapasitesine sahiptir. Stimmuli şu anda tam zamanlı olarak 11 kişiyi istihdam etmekte ve ihtiyaçlara göre Stimmuli'nin faaliyetlerini destekleyen harici uzmanlardan oluşan bir ağ ile istikrarlı bir işbirliği yapmaktadır. Ekibimizin tüm üyeleri çevre dostu alışkanlıklar benimsemekte ve çevre konularını yakından takip etmektedir. Kuruluşumuz, Avrupa Yeşil Mutabakatı ve Avrupa İklim Paktı doğrultusunda sürdürülebilir dönüşümün aktif bir parçası olmayı amaçlamaktadır. Daha spesifik olarak, ekibimiz plastik kolaylık bağımlılığını kırmak ve yeniden kullanılabilir ürünler ve geri dönüştürülmüş ambalajlar kullanmak için çaba gösterirken, işe gidip gelmenin yürümek veya evden çalışmayı desteklemek gibi alternatif yollarını teşvik etmektedir.

Standard Post with Image

UNIVERSITY OF MACEDONIA

Makedonya Üniversitesi bugünkü haliyle 1990 yılında kurulmuştur ve Kuzey Yunanistan'da Selanik'te yer almaktadır. Eğitim Bakanlığı'nın sorumluluğu altında bir Devlet Üniversitesidir. İşgücü piyasasında yüksek talep gören disiplinlerde otuz lisansüstü programı (Yüksek Lisans Dereceleri) kapsayan sekiz lisans akademik bölümünden oluşan dört fakülteye sahip dinamik bir kurumdur. Makedonya Üniversitesi'nde yaklaşık 16.000 lisans ve 2.000 yüksek lisans öğrencisi derslere katılmaktadır. Temel ilgi alanları ekonomi, yönetim, uygulamalı bilişim ve sosyal ve siyasal bilimler alanlarıyla ilgilidir. Karar alma organları senato, rektör ve konseydir. Makedonya Üniversitesi, çeşitli akademik düzeylerde öğretim ve araştırma personeli olarak 241 kişi ve 187 teknik ve idari çalışan istihdam etmektedir. Ayrıca, Araştırma Komitesi, araştırma projelerinin uygulanması sırasında bir dizi araştırmacı ve bilimsel personel istihdam etmektedir. Üniversitenin vizyonu, uzmanlık alanlarında uluslararası düzeyde seçkin bir Yükseköğretim Enstitüsü olmaktır, - Sunulan hizmetleri sürekli iyileştirerek araştırma ve öğretimde mükemmelliği takip etmek, - Araştırma ve eğitim kurumları ile uluslararası bir işbirliği ağı aracılığıyla açıklık politikasını desteklemek kuruluşlar. Bu uzun vadeli vizyona ulaşmak ve süregelen misyonunu desteklemek için Makedonya Üniversitesi, 2018-2022 döneminde Üniversite, Okullar ve Bölümler için stratejik planlama süreçleri uygulamakta ve bu süreçler arasında dinamik bir denge kurmayı ve sürdürmeyi amaçlamaktadır: - Öğretimde mükemmelliğin desteklenmesi ve tüm öğrenci nüfusu için eğitimde kalite güvencesi; - Avrupa'nın bölgesel akıllı uzmanlaşma politikası çerçevesinde araştırma mükemmeliyetine ve bunun ekonomik ve sosyal sonuçlarından yararlanmaya vurgu yapılması; - Mevcut bilimsel alanlarda bilgi birikiminin pekiştirilmesi ve disiplinler arası bir yaklaşımla yeni alanların araştırılması; - Akademik ve idari personelin kişisel gelişiminin sürdürülmesi ve bu gelişimin Üniversite yararına kullanılması; - Öğrencilerin öğrenme deneyimlerinin zenginleştirilmesi ve Selanik'in sosyal ve kültürel etkinliklerine katılımlarının sağlanması; - Çok kültürlülüğe ve çeşitliliğe saygı göstererek, işletmeler, reel ekonominin kurum ve kuruluşları, daha geniş kamu sektörü ve sivil toplum ile işbirlikleri yoluyla Üniversiteyi bölgesel bir inovasyon kutbu haline getirmek.

Standard Post with Image

RESEARCH AND EDUCATION OF SOCIAL EMPOWERMENT AND TRANSFORMATION-RESET LTD

Araştırma ve eğitim alanında 20 yılı aşkın bir deneyime sahip olan RESET, insanlığa öncelik veren ve zamanımızın en zorlu toplumsal sorunlarına yanıt veren sosyal odaklı kavramların, sistemlerin ve uygulamaların yaratılmasına, geliştirilmesine ve devrimine yatırım yapmaktadır. Kuruluşumuz, olumlu yerel, ulusal, bölgesel ve küresel değişimi güçlendirmek için bilginin hızlandırılmasına odaklanmaktadır. RESET'in amacı, eğitim, onarıcı diyalog, profesyoneller ve hassas gruplar arasında beceri geliştirme ve yapıcı eylem yoluyla adil ve şiddetsiz bir dünyayı teşvik etmektir. RESET, pazar, sosyal, ekonomik ve kültürel zorlukları ele almak için devlet daireleri, yerel belediyeler, STK'lar, ticari kuruluşlar ve eğitim kurumları ile yakın iş birliği içinde çalışmaktadır. RESET'in inancı, çalışmalarımızın üç ayağı olan Araştırma, Eğitim ve Dönüştürücü Diyaloğun, her toplumun sosyal dokusunda önemli değişiklikler yaratan yaratıcı çözümlere yol açabileceğidir. RESET ekibi deneyimli, tam donanımlı araştırmacılar, diyalog kolaylaştırıcıları, eğitmenler, eğitimciler, proje yöneticileri, web geliştiricileri ve grafik tasarımcılardan oluşmaktadır. Uzmanlık alanları toplum ve gençlik öncülüğündeki girişimler, eğitim/e-öğrenme, sosyal içerme, dönüştürücü diyalog ve yaratıcı güçlendirme alanlarındadır."

Standard Post with Image

BüYüK ORTADOĞU SAĞLIK VE EĞİTİM VAKFI

"Büyük Ortadogu Saglik Ve Egitim Vakfi (BOSEV), 2009 yilinda tip ve egitim alaninda çalisan, ayrica Yüksek Ögretim, Mesleki Egitim, Yetiskin, Okul egitimi, spor, is dünyasi ve ICT gibi diger sektörlerden gelen bir grup profesyonel tarafindan bir çati yapi olarak kurulmustur. BOSEV, zengin personel kapasitesi ve yüksek profilli geçmişi ile tüm alanlardaki araştırma gelişmelerini desteklemeyi amaçlamaktadır. Bu amaç doğrultusunda BOSEV, periyodik bilimsel ve sektörel dergiler ile yayınlara ev sahipliği yapmakta; 50 yönetim kurulu profesyoneli ve sürekli, çeşitli gönüllü destek sağlayan 100 üyeye sahip olmakta; 1000'in üzerinde personelin deneyim ve kapasitesini aktarmaktadır. BOSEV, yenilikçi girişimler ve dijital teknolojiler konusunda öncüdür. BOSEV, mobil evde bakım hizmetleri, kırsal alanlarda ek tıbbi destek hizmetleri ve dijital eğitim hizmetleri sunmaya başlayan ilk kuruluşlardan biridir. BOSEV aynı zamanda Okullar, Bölgesel Yönetim, STK'lar, Şirketler vb. dahil olmak üzere başvuru formunda tanımlanan hedef gruplara ulaşmayı mümkün kılan bir ağı temsil etmektedir. BOSEV, ağ üyeleri, yerel yönetimler ve paydaşlarla birlikte toplum temelli gelişmelere katkı sağlamak için yerelde de faaliyetlerini sürdürmektedir. BOSEV, Türkiye'deki üniversiteler, özel ve kamu kuruluşları ile yakın etkileşim içindedir. BOSEV, üniversitelere, kamu ve özel şirketlere eğitim, mentorluk ve dijital destek hizmetleri gibi çeşitli hizmetler sunmaktadır. BOSEV ayrıca yeni lisans ve yüksek lisans öğrencilerine burs sağlamaktadır...

BOSEV, üniversite öğrencilerine burs vermenin yanı sıra, iş hayatında başarılı bireyler olmaları için aşağıdaki eğitimleri vermektedir. BOSEV, üniversite öğrencilerine burs vermenin yanı sıra, iş hayatında başarılı bireyler olmaları için aşağıdaki eğitimleri vermektedir. Liderlik Yetkinlikleri ve Yetkilendirme Farklı Yöneticiler, Farklı Sonuçlar Nitelikler Risk yönetimi Vizyoner bakış Proaktif Yaklaşım / Reaktif Davranış Postmodern Teoriler Etkili İletişim ve İletişim Yönetimi Şeffaf Bir Dünyada Otantik Liderlik Yöneticilerde IQ, EQ, CQ Hedefler Planlama Ekip Yönetimi Ekip Oluşturma Aşamaları X, Y ve Z Kuşaklarını Birlikte Yönetmek İlişki Yönetimi ve Etkileşim Duygusal zeka Empati Sanatı Motivasyon Etkisi / Teknikleri Problem çözme teknikleri Karar Verme Teknikleri Yönetici Başarısızlığının Nedenleri Bu eğitim ile her bir bireyin gelecekte başarılı bir girişimci olarak istihdamı destekleyen, ülke ve Avrupa ekonomisine katkı sağlayan bir işyeri sahibi olmasını diliyoruz. Aşağıdaki ek eğitimler bu perspektifte aşağıdaki gibidir;

1: Girişimcilik özelliklerinin sınanması, iş fikri geliştirme ve yaratıcılık egzersizleri, sorumlu girişimcilik kavramı ve deneyim paylaşımı.

2: İşletme kavramı, işletme fonksiyonları, türleri, kuruluş şekilleri, mali ve hukuki sorumluluklar.

3: İş planı kavramı ve unsurları (pazar araştırması, pazarlama planı, üretim planı, yönetim planı, finansal plan);

4: İş modeli ve iş planı için atölye çalışmaları.

Destek amaçlı isteğe bağlı eğitim: E-ticaret Finansal okuryazarlık.

Standard Post with Image

UNIVERSITY OF CYPRUS

C4E- Girişimcilik Merkezi, Kıbrıs Üniversitesi Kıbrıs Üniversitesi Girişimcilik Merkezi, 2014 yılında üç yönlü bir misyonla kurulmuştur:

a) Üniversite içinde yenilikçi girişimcilik kültürünü teşvik etmek ve ilgili kurum içi uzmanlığı geliştirmek;

b) Tüm Üniversite camiasına yüksek kaliteli hizmetler ve Üniversite içinde üretilen bilimsel yenilikleri ve yeni fikirleri küresel pazarlara taşımak için gerekli bağlantıları sağlamak;ve

c) Kıbrıs'ta sürdürülebilir bir inovasyon ekosisteminin oluşturulmasına katkıda bulunmak...

C4E, Kıbrıs Üniversitesi (UCY) öğrencilerinin ve genç bilim insanlarının etkin girişimciler olabilmeleri için ihtiyaç duydukları eğitim, uzmanlık, mentorluk, destek ve bağlantıları sağlamayı amaçlamaktadır. Bunlara dayanarak, C4E aşağıdaki faaliyetlerde bulunmaktadır: Eğitim ve Öğretim: C4E, öğrenciler ve araştırmacılar da dahil olmak üzere Üniversite Topluluğunun herhangi bir üyesine açık olan ve aynı zamanda halka açık olan bir dizi eğitim ve öğretim faaliyeti sunmaktadır. Bu faaliyetlerin kapsadığı tematik alanlar arasında girişimcilik, yaratıcılık, tasarım odaklı düşünme, fikri mülkiyet hukuku ve ticarileştirme, iş planlama ve sunum hazırlama ve müzakere becerileri yer almaktadır. C4E ayrıca UCY öğrencilerine Girişimcilik ve İnovasyonla ilgili konularda dört ücretsiz seçmeli ders sunmakta ve Eylül 2018'den bu yana öğrencilere Girişimcilik Sertifikası veren "Girişimcilik Programı" yürütmektedir. C4E, UCY öğrencileri arasında erken aşama fikirlerini sunmaları için her yıl "Öğrenci Yenilikçiler" yarışması düzenlemektedir. Merkez ayrıca, Kıbrıs'ta Hızlandırma ve Girişimcilik Yarışmasına katılmak isteyen tüm ekiplere / start up'lara açık olan Kıbrıs Girişimcilik Yarışmasını (CYEC) düzenlemektedir. Mentorluk Programı, akademi ve endüstriden insanlarla çok değerli bilgi, beceri ve ağ edinmek için. Yarışmayı kazanan ekipler, ödüller, ev sahipliği seçenekleri ve yatırımcıların önünde sunum yapma fırsatları da dahil olmak üzere çeşitli ödüller kazanmaktadır. Destek ve Mentorluk: Merkez, her yıl veya iki yılda bir belirli bir temayla ve konferanslar, tartışma panelleri ve araştırma ekiplerinin sunumları gibi bir dizi etkinlikle bir İnovasyon ve Girişimcilik Forumu düzenlemektedir. C4E ayrıca, fikirlerini nasıl daha fazla geliştirebilecekleri, start up'larını nasıl kurabilecekleri ve/veya araştırma sonuçlarını yerel veya uluslararası pazarlara nasıl aktarabilecekleri konusunda tavsiye almak isteyen akademisyenler ve öğrenciler için bir mentor programı yürütmektedir. Mezunlar, profesyoneller, iş uzmanları, girişimciler ve akademisyenlerden oluşan 38 mentor bulunmaktadır.

Araştırma ve Analiz: C4E, İnovasyon ve Girişimcilik ile ilgili araştırma ve analiz faaliyetlerinde de yer almaktadır. Merkezin en büyük çabalarından biri, 2016 yılından bu yana Kıbrıs'ın Küresel Girişimcilik Monitörü (GEM) Çalışmasına katılımıyla ilgili faaliyetleri koordine etmektir. Makerspace: C4E, Üniversite camiasından herkesin erişebileceği bir makerspace kurmuştur. Öğrenci ve araştırmacılardan oluşan ekipler, projeleri üzerinde çalışmak ve kendi prototiplerini oluşturmak için makerspace'i ve mevcut ekipmanı kullanabilir. C4E'nin üç tam zamanlı çalışanı (bir operasyon müdürü, bir eğitim ve sosyal yardım koordinatörü ve bir sekreter), özel projeler üzerinde çalışan 2 Özel Bilim İnsanı ve Merkezin Direktörü bulunmaktadır. Ayrıca, UCY İnovasyon Yönetimi Birimi Başkanı'nın zamanının yüzde onu C4E'nin faaliyetlerine ayrılmıştır. C4E, ağırlıklı olarak C4E'nin eğitim etkinliklerini ve makerspace'i desteklemek üzere iki lisansüstü öğrenci istihdam etmektedir. C4E'nin şu anda iki ücretsiz seçmeli dersine (seminerler, atölye çalışmaları ve girişimcilik alanında bir grup projesi) katılan 74 lisans/lisansüstü öğrencisi bulunmaktadır ve 2022 yaz döneminde iki ücretsiz seçmeli ders sunmayı planlamaktadır.